Jak se zbavit komárů na zahradě přírodní cestou

Začíná léto a na zahradě v podvečer to bzučí komáry, dá se nějakou šetrnou přírodní cestou eliminovat bzučení?

Jste vášnivý zahradník či jezírkář, který si užívá každou chvíli strávenou u vody a mezi květinami vaší zahrady? Pak jistě víte, že komáři mohou být nevítanými návštěvníky, kteří narušují klid a pohodu vašeho zeleného ráje.

Nejenže způsobují svědění svým bodnutím, ale mohou také přenášet různé nemoci. Naštěstí pro vás máme řešení, jak udržet tyto nezvané hosty na uzdě: MOSQITEKO neboli Bacillus thuringiensis var. Israelensis, přírodní a ekologický způsob, jak se komárů zbavit.

komar

Co je Bacillus thuringiensis var. israelensis?

Bacillus thuringiensis var. israelensis je specifický kmen bakterie, který působí jako biologický insekticid přímo zaměřený na larvy komárů. Co to znamená pro vás a vaši zahradu? Tento produkt je naprosto bezpečný pro vás, vaše domácí mazlíčky a ostatní živočichy.

Ve srovnání s chemickými insekticidy, které mohou škodit vaší zahradě a okolnímu ekosystému, je šetrnou a ekologicky volbou.

Jak funguje a kdy použít Bacillus thuringiensis var.iIsraelensis ?

Životní cyklus komára je složitý proces, zahrnující vývoj od vajíček, přes larvu a kuklu, až po dospělého jedince. Bacillus thuringiensis var.iIsraelensis je nejúčinnější právě v larválním stadiu. Aplikací tohoto přípravku do vašich vodních prvků na zahradě, jako jsou jezírka, fontány nebo nádrže na dešťovou vodu, můžete předejít vývoji nových generací komárů.

komari-samicky

 

Načasování je zde klíčové

Správné načasování aplikace znamená maximální efektivitu a dlouhodobou ochranu. Komáří samičky kladou vajíčka do vody obvykle v květnu, ale při teplejším nástupu jara to může být i v dubnu, kdy se za několik dnů líhnou larvy, a to je čas na aplikaci.

zivotni-cyklus-komara1

 

Proč je Bacillus thuringiensis var. iIsraelensis ekologickým řešením?

Jde o přirozeně vyskytující se bakterii, u které nebyl zaznamenán žádný negativní efekt na jiné organismy, dokonce má pozitivní vliv na rostliny a půdní život, když se takto ošetřená voda použije na zalévání rostlin.

To nelze říci o chemickém způsobu likvidace, kdy samotné prostředky jsou dosti toxické pro životní prostředí a jejich produkty degradace mohou mít dokonce toxicitu pro životní prostředí ještě větší a může docházet ke kumulaci v půdě.

Bacillus-thuringiensis_1

 

Jak komáři ovlivňují život v zahradě?

Přítomnost komárů ve vaší zahradě může omezovat vaše pohodlí a relaxaci. Představte si, že si užíváte večerní posezení u jezírka a musíte neustále bojovat s komáry. Kromě nepříjemností spojených s jejich bzučením a bodnutím, existuje i riziko přenosu nemocí.

Užijte si svoji zahradu naplno!

MOSQITEKO

MOSQITEKO - bakterie na komáry

  • čistě přírodní řešení
  • bneškodné pro zvířata, lidi, ptáky a včely
  • ve vodě se dá bezpečně koupat a použít na zalévání rostlin
Zjistit více