Plísně a hniloby v zahradě
Houbové choroby napadající rostliny provázejí všechny zahrádkáře a pěstitele co každý rok. Nikdy nevíme, kdy naši zahrádku navštíví, protože výskyt je závislý na počasí, tedy vlhku, které právě houbovým chorobám svědčí. Zatočte s nimi přirozeně a ekologicky. Zeleko spojuje přírodu a vědu do jedinečných přírodních produktů bez chemie, vyráběných v Česku s vědecky ověřenou účinností testovanou v laboratořích.
TIP: Přečtěte si o poslání Zeleko a nastudujte si užitečné informace o ochraně ovoce a zeleniny přírodní cestou v článcích na našem blogu.
Místo použití
Jak na plísně a hniloby v zahradě s produkty Zeleko?
PBCHT - směs mikroorganismů potlačujících plísně a bojujících proti hnilobě je unikátní produkt, který obsahuje 4 druhy mikroorganismů přirozeně se vyskytujících v půdě. Společně bojují proti plísním a zároveň podporují růst a odolnost rostlin. Tento přípravek je ekologický a neohrožuje včely, ptáky ani jiná zvířata.
TIP: Podívejte se jak dál vám dokážou Zeleko produkty pomoci, třeba na význam mikroorganismů pro výživu rostlin, nebo jak správně kompostovat.
Mikroorganismy proti plísním a hnilobě
V boji proti plísním a hnilobám při pěstování ovoce a zeleniny na zahradě jsou mikroorganismy neocenitelným spojencem. Tito přírodní pomocníci, jako jsou Trichoderma spp. Bacillus spp. nebo Pseudomonas spp. atd. nabízejí efektivní způsob, jak chránit rostliny před plísněmi či hnilobami.
Trichoderma spp. nejenže bojuje proti plísňovým nemocem, ale zároveň podporuje růst a odolnost rostlin. Některé druhy Bacillus spp. a Pseudomonád produkují antibakteriální a antifungální látky, které brání růstu škodlivých plísní a zvyšují odolnost rostlin. Využití těchto mikroorganismů jako součást preventivní péče je klíčové pro udržení zdravých a dobře rostoucích rostlin bez potřeby chemických fungicidů, což je nejen šetrné k životnímu prostředí, ale také podporuje ekologické zahradničení.
Používání těchto přírodních ochránců v zahradě pomáhá udržovat rostliny zdravé a chráněné, což vede k bohatší, kvalitnější, a hlavně zdravější úrodě.